Detta är en sida med mina senaste händelser.

Uggleholk.

Ja då har jag satt upp ytterligare en holk till kattugglan, då den andra holken sitter på ett ställe där tydligen ugglorna är störda av att jaktlaget satt upp en jaktkoja bara några meter från holken, det är även en stig som är rikligt besökt av oss som bor här i Stöpaskogen, samt alla övriga bär & svampplockare som tar del av den frikostliga Skogn.

Men nu har ugglorna fått ett mer naturskönt område att föda upp sin kull, holken sitter inte långt från en innäga där det finns bra möjligheter att söka föda såsom sork samt andra smågnagare, holken sitter även så att fåglarna har bra inflygningsmöjligheter men även skyddat för vind samt stark solsken.

Holken är gjord i kraftigt granvirke med möjlighet att öppna genom att lossa en skruv på holkens nedre v sida samt vika framstycket framåt för att rengöra om man vill, Holkens mått är 60*25*20, = höjden, djupet, bredden inv. Mått centimeter. Taket är beklätt med tjärpapp, holkens framstycke finns två st klätterpinnar så att ungarna kan ta sig upp lättare.

Min första holk fick redan besök samt födde upp en kull redan första året holken kom upp, det visar på att det saknas boplatser i våra mordernt brukade skogar numera.

Det kommer att bli spännande att se om det blir napp även här.

Det finns virke till cirka ett tiotal holkar ytterligare av denna storlek.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.05 | 19:30

hej jag skulle vilja beställa 2st småfågelholkar med plåtblek runt hål. skickar du ? bor i uppland. betalar frakt. swish ?

...
31.03 | 11:06

Hej!
Skulle vilja köpa 4 st. småfågelholkar, med plåtblek om det finns.
Bor i Göteborg, skickar du dom?
Betalar givetvis frakten.
Mvh Olof

...
29.03 | 16:12

Hej! Vill köpa 2 st. småfågelholkar och 4 st. starholkar
Bor i Ramkvilla (mitt i Småland.
Skickar du dem?
Mvh/Jok

...
24.03 | 11:04

Hej, skulle gärna köpa några småfågelholkar av dig. Bor i Strängnäs, hur kommer de hit och vad kostar det? Bästa hälsningar

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS