Detta är en sida med mina senaste händelser.

Vackra Billingen.

Vist lever vi en fantastisk tid just nu då vår natur blomstrar som bäst, men vist begränsar Corona viruset en del, men det goda har det med sig att åtminstone jag börjat se mig omkring i närområdet, här ett besök på Billingens västra sluttning mellan Lerdala & Timmersdala Silverfallen, här har vi inte varit sedan barnen var små och gick i skolan.

Silverfallens finaste tid är då snösmältningen är som mest uppe på Billingen, och allt vatten skall ta sig ner för den slingrande bäcken med sina urgröpningar i kalkstensberget, ett väl värt besök att göra.

 

Silverfallet-Karlsfors

 

Sjömansbäcken, Silverfallet

 

Mellan det barriga platåberget Billingen i öster och det kulliga lövskogsklädda Valle ligger Silverfallet, som kastar sig handlöst utför den dryga 50 meter höga branten. Om vintrarna fryser vattnet i vackra isformationer. Sommartid kan bäcken torka ut. På båda sidor av bäcken växer ask och alm.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.06 | 08:45

Hej
Jag skulle vilja beställa holkar till tornseglare att sätta upp under takfot. Vårt tak läggs om och då försvinner de gamla boplatserna.

...
03.04 | 18:29

Hej, hur många säljer du på ett år? Jag har 300 stycken egentillverkade. Jag undrar för jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla..

...
01.03 | 18:10

Hej
Om jag skulle köpa en sparvuggleholk vad blir det för fraktkostnad?
Hälsningar Jonas

...
15.02 | 21:05

Skulle vilja köpa 1 fågelholk till tornseglare

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS