Detta är en sida med mina senaste händelser.

Solberga Fältharejakt

Ja så blev det en sväng till Solberga idag, och förhoppningarna då gårdagens kvällen bjöd på ca 5 cm nysnö var stora. Det blev omslag i vädret från några minusgrader till nollgradigt under dagen. Errkan släpptes 8,45, vi gick en bra runda men inte ett enda spår efter hare konstaterades, det borde varit några fältharar uppe. Först 9,35 markerade hunden ett slag, och 9,50 var vilan över för haren. Äntligen ska vi få ett bra drev på fälthare i nysnön, min jaktkamrat Marcus fick se Hare på nära håll då den passerade vägen, och vidare ut över till farliga marker ”grannmarken”, där vi hörde ett skott, nu har det gått tio minuter. Vi väntade länge på att hunden skall komma tillbaks, men icke, sa Nicke så det blev att ta bilen och hämta hunden. Väl framme träffar jag mina jaktgrannar, med haren ligga i jämte dem, bara att gratulera. Jag kallar på hunden för att koppla och åka tillbaks till vår mark igen, men hunden var redan i full färd att söka en ny hare, då fick jag förfrågan om inte hunden och vi ville vara kvar, då det fanns fler harspår där, som deras egen hund försökt att diva men utan stötte framgång, (även det en Finskstövare). Errkan reste ytterligare två fältharar till, men tyvärr så blev inte dreven något att glädjas över då det verkade svårt att få riktiga flyt på dreven idag. (På bilden grannjägarna och deras hund) Men tack för en trevlig dag, koppling och hemresa 12,45.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.06 | 08:45

Hej
Jag skulle vilja beställa holkar till tornseglare att sätta upp under takfot. Vårt tak läggs om och då försvinner de gamla boplatserna.

...
03.04 | 18:29

Hej, hur många säljer du på ett år? Jag har 300 stycken egentillverkade. Jag undrar för jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla..

...
01.03 | 18:10

Hej
Om jag skulle köpa en sparvuggleholk vad blir det för fraktkostnad?
Hälsningar Jonas

...
15.02 | 21:05

Skulle vilja köpa 1 fågelholk till tornseglare

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS