Detta är en sida med mina senaste händelser.

Morgonkaffe, till musik av Elvis.
Idag var jag bjuden att följa med Olof, samt hans unghund Lillnipens Elvis 15 månader på harjakt på hans mark i Vimsa. Denna dag visade sig bli en jaktdag utöver det vanliga, av en hund som inte är äldre. Det var en morgon då termometern visade på -6g då jag klev ur sängen vid fem snåret, skall man med Olof ut är det tidiga mornar som gäller. Släppte Elvis 6,15 hunden visade slag 6,45 samt reste första haren 7,10 ett fint drev som slutade med att haren kröp under stenar efter 40 min, bara att hämta. Hunden följde med utan att kopplas. Nytt släp inte så långt från det första, där hunden visade nytt slag, som han reste 9,15 en liten hare som tog skogsvägen på flera ställen men som hunden klarade mycket rutinerat, denna haren var snäll och stannade ovan mark under drevet samt sköts efter 65 min. Nu bytte vi område samt flyttade oss några kilometer, nu var Kl: 11,00 då Elvis klev ur bilen på nytt, det blev skogen direkt för hans del, samt markerade nytt slag 11,15, och den tredje haren var snart på benen, redan efter tjugo minuter. En hare som sågs flera gånger men som lyckades lura hunden till tappt, då vi kopplade 12,45. En mycket fin prestation av Lillnipens Elvis denna dag.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.06 | 08:45

Hej
Jag skulle vilja beställa holkar till tornseglare att sätta upp under takfot. Vårt tak läggs om och då försvinner de gamla boplatserna.

...
03.04 | 18:29

Hej, hur många säljer du på ett år? Jag har 300 stycken egentillverkade. Jag undrar för jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla..

...
01.03 | 18:10

Hej
Om jag skulle köpa en sparvuggleholk vad blir det för fraktkostnad?
Hälsningar Jonas

...
15.02 | 21:05

Skulle vilja köpa 1 fågelholk till tornseglare

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS