Detta är en sida med mina senaste händelser.

Mycket timmer att hämta ännu.

Vaknade upp till ett lätt frostigt Stöpaskogen idag på morgonen termometern orkade knappt hålla sig över minusstrecket till +0,5 grader men en soligt och vindstilla, har gjort det till en fin höstdag.

Det har blivit ett par rundor i skogen, men svampsäsongen verkar vara över för denna gång, men en del av Stöpaskogen har fått ge vika för de stora skogsmaskinerna som härjat lite längre ner i skogen, jag tror att säkert tio till femton stora timmerbilar har redan kört ut, och ännu ligger det flera lass kvar och väntar på att bli hämtat.

Älgjakten pågår sedan en vecka snart tillbaks men ännu har inga jägare synts till här, men de sätter säkert igång till helgen så är det bäst att jag får låta skogen och jägarna vara i fred.

Äntligen måndag, var uppe tidigt redan 05,45 tänk att ha ett helt orörd veck framför sig och göra nästan vad man vill, hamnade snart bland brädbitarna i holkverkstaden så det blev ett tiotal småfågelholkar gjorda på förmiddagen.

Gårdagen tillbringade jag mest inomhus tills regnvädret dragit förbi Stöpaskogen på förmiddagen, sedan blev det en sista runda för att se om kantarellerna fortfarande ploppar upp ur marken, jo då det blev ett antal riktigt stora fina så det räcker till både någon god svampsmörgås samt en gräddstuvad sås med rikligt med kantareller till en vilt middag någon gång framöver.

 

 

 

 

Vaknade åter upp till en grå och regntung morgon i Stöpaskogen, frisk so. Vind med en temperatur på 13,8g ganska varmt för sin årstid.

Hamnade till sist i holkverkstaden så det blev några småfågelholkar gjorda på morgonen, 5 st. småfågel med 32mm hål, samt 5 st. specialholkar till grå flugsnappare mm.

Grå flugsnappare – Wikipedia10 vanligaste fåglarna i vinter | Natur & Trädgård

Idag tillverkade jag ytterligare några fladdermusholkar, satt även upp en holk på min vägg då den gamla holken är flitigt använd, så jag misstänker att det kan vara trångt i den.

Jag har även börjat fylla på lagret med en del holkar, då det har varit i princip helt slut men det saknas fortfarande småfågelholkar, men det finns ännu lite virke så de kommer att tillverkas inom kort.

Men en del större holkar finns, och det börjar snart vara på tiden att sätta upp uggleholkar, då det är den som startar sin häckning tidigt, redan i februari, mars lägger de sina ägg, så de letar boplatser redan nu.

Den mytomspunna fladdermusen | Rädda Djuren-klubben |Kattuggla: Fakta om Sveriges Vanligaste Uggla

Senaste kommentarer

22.05 | 19:30

hej jag skulle vilja beställa 2st småfågelholkar med plåtblek runt hål. skickar du ? bor i uppland. betalar frakt. swish ?

...
31.03 | 11:06

Hej!
Skulle vilja köpa 4 st. småfågelholkar, med plåtblek om det finns.
Bor i Göteborg, skickar du dom?
Betalar givetvis frakten.
Mvh Olof

...
29.03 | 16:12

Hej! Vill köpa 2 st. småfågelholkar och 4 st. starholkar
Bor i Ramkvilla (mitt i Småland.
Skickar du dem?
Mvh/Jok

...
24.03 | 11:04

Hej, skulle gärna köpa några småfågelholkar av dig. Bor i Strängnäs, hur kommer de hit och vad kostar det? Bästa hälsningar

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS