Detta är en sida med mina senaste händelser.

Det blev ett tiotal holkar till en fågel som man inte lägger märke till så mycket i trädgårdarna, men den finns oftast där, den väljer endast boplatser med stora öppningar, mad snabba flyktvägar.

Den grå flugsnapparen är nog den sista som kommer av våra flyttfåglar, den kommer oftast inte förrän i slut av maj början av juni, (Åtminstone har jag aldrig sett den tidigare i min trädgård) jag har några av dessa holkar uppsatta i trädgården, oftast häckar två par i trädgården i dessa holkar.

Men holkar besökas samt används gärna av Sädesärlan som har häckat många gånger i denna holk, även rödhaken, samt rödstjärt är fåglar som kan välja denna typ av boplats.

 

 

Stöpaskogen idag på morgonen, +09g svag so. Vind molnigt men uppehåll, mildare väder på gång hoppas bara att man slipper in massa snö, jag gillar inte att skotta.

Hamnade i holkverkstaden på morgonen, blev lite kyligt om händerna då ingen värme stått på, men det blev ett tiotal småfågelholkar innan fingrarna var helt stelfrusna, måste planera bättre innan nästa gång så jag får på värmen tidigare.

Holkarna är tillverkade i 22mm granvirke, samt spikade och skruvade, taket av 12mm formplyfa, så det går lätt att rengöra dem genom att lossa en skruv på holkens nedre högra framsida samt vika botten neråt, ni vet väl att våra övervintrings fåglar även brukar använda holkarna som övernattnings ställen under vår kalla årstid, därför är det bra om holkarna är av kraftigare material som isolerar mot kylan.

Skyddsjakt på småfåglar | SVT NyheterSalmonella grasserar bland småfåglarna - Jakt & JägareTalgoxar som äter småfåglar – utspritt fenomen som dokumenterats länge | Natursidan.seDjur - Fåglar - Småfåglar - Nötvecka © wic-00901 - FJELLFOTOGRAFEN

Vaknar upp till ett ymnigt snöfall, temperaturen visar runt nollan men SMHI varnar för regn fram på dagen, står och tillverkar mina holkar till trafikvarningar runt om i Skaraborgs län, känns nästan skönt att stå inne i värmen.

Samtidigt får jag höra att Thorleif Torstensson gått bort i Corona, en av Sveriges bästa dansbandsorkester ”Thorleifs”, detta band med Thorleif som sångare har spridigt så mycket glädje ute på dansbanorna i Sverige, ett dansband som man gärna åkte långa vägar för att få uppleva, samt dansa till. Din saknad är stor inte minst bland oss som gillar dans å glädje.

Thorleifs-sångaren
 Thorleif Torstensson död i covid-19 – blev 71 år gammal

Idag gjordes taken till kattugglans holkar färdiga. Det har varit några frostnätter under Jul med två till tre minusgrader, jag bor inte längre bort än ca 200 m från där en av mina Kattuggleholkar är uppsatta, tyvärr har de inte haft någon häckning på de två sista åren, varför vet jag inte.

Men i år kan det bli ändring på det, var ute vid 23,30-tiden Julaftons kväll bara på trappen och tittade upp mot en stjärnklar himmel, då fick jag höra Kattugglans hojande efter en partner, inte långt från där min holk är uppsatt, så det kommer att bli ett spännande år om det blir någon häckning där.

UOFNyår 2020/2021 | hotellnostalgi

Först och främst vill jag tacka alla holkköpare som valt mina olika holkar under det gångna året, trots det svåra virus som härjat och fortfarande härjar, så har så många även tänkt på vår natur samt fågellivet där ute.

Jag försöker att bygga på mitt holklager så gått det går så här års, just nu med kattuggleholkar som har varit en bra åtgång på det senaste, men även sparvuggla, samt knipa skall tillverkas så snart som möjligt.

Men nu önskar jag Er alla GOD JUL & ett gott NYTT ÅR

God Jul Ugglor Vintern - Gratis bilder på Pixabay

Senaste kommentarer

17.12 | 16:15

Hej Sven-Åke. Jag undrar om du tillverkar några ekorrholkar så man kan mata dem?

...
07.12 | 18:14

Hej. Skulle vilja köpa ett antal större holkar men undrar om du skickar till Stockholm? Vänligen Rosita

...
12.11 | 13:12

Hej! Jag vill köpa en kattuggleholk av dig, men bor i södra Sverige. Skickar du?
Mvh Jan Åhman

...
03.11 | 17:40

Hej! Vill köpa en Holk för kattugglor (450 Skickar du?

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS