Detta är en sida med mina senaste händelser.

Idag var det åter gröna gräsmattor, +8,3g samt en måttlig sv. vind gjorde att snön fick ge vika, det kändes nästan som en första smak av våren var på gång.

Man fick åter en massa energi i kroppen så det blev en riktig runda i Stöpaskogen, även bilen fick känna på min arbetslust samt fick en riklig schamponering med vax schampo så nu får den stå i garaget och glänsa.

Jag passerade en av mina nyuppsatta uggleholkar, samt stannade till och kikade läge om de finns något liv i denna, men vågar inte klättra upp och fotografera i den ifall någon redan lagt beslag på den, det får undersökas senare mot sommaren vad som hänt.

Kattuggla: Fakta om Sveriges Vanligaste Uggla

Då är vinterlandskapet åter igen tillbaks i Stöpaskogen sedan ett par dagar tillbaks, ca.4-5cm snö samt +0,5g.

En kattuggleholk har kommit någon uggla till stor glädje någonstans i skogarna kring Vara trakten på Västgötaslätten, nu är det hög tid då Kattugglan är den som söker boplatser samt häckar tidigt i våra marker. Ett stort tack till Er som tänker på vårt fågelliv, men det ger även ett mindre bidrag till cancerfonden dit en mindre summa går från vart såld holk.

Det är aldrig för sent att sätta upp en holk, den blir säkert uppskattat av någon där ute. En god fortsättning till er alla 2022.

Kattuggla – Wikipedia

Så var den vita Julen förbi, vill bara visa mina Norrländska vänner att Stöpaskogen har bytt till den gröna färgen inför nyåret.

Ett GOTT NYTT 2022 Till er alla.

Nu har kung Bore tagit ett säkert grepp om Stöpaskogen, det enda positiva är att vi klarat oss från det snöväder som dragit fram strax söder om oss, säsongens första snöfall kom den 26-11, men kylan har varit i nästan två veckor nu.

Snart kommer den tiden då man får höra Kattugglan med sitt hojande i den kalla vinter kylan efter en partner, skall bli intressant att se om den nyuppsatta holken kommer att få besök i vinter.

VARG mellan Axvall å Skara

Fick precis ett samtal från min son som bor mellan Axvall & Skara att han såg en varg i hans trädgård, men han tyvärr inte att få fram kameran innan den var bland det täta buskarset som omger hans trädgård, han trodde först att det rörde sig om vildsvin eftersom det är gott om den där han bor, men blev sedan övertygad då hela djuret exponerade sig.

 

För att vara ytterligare övertygad om vad han har sett ringer han upp jaktledaren och ansvarig för viltvård i området, samt får av honom bekräftat att det är varg som gör sig i området och varit synligt på flera håll.

 

Som jägare under många år samt hundförare av drivande löshundar, är jag av naturlig själ ingen vargälskare, då vi har klarat oss bra i över hundra år sedan vargen i princip varit utrotad i Sverige, samt åter är inplanterad, får vi som bor på landsbygden tydligen rätta oss efter vad en del av  storstadsborna vi ha i våra skogar å inägor.

 

Jag har sedan flera år tillbaks lagt jakten på hyllan sedan min älskade jaktkamrat Bergvattnets Errkan, (Finsk stövare) lämnade mig efter många års oförglömliga minnen i vår natur, men känner nästan en lättnad över att slippa släppa det käraste man har, för att riskeras av att bli överfallen samt riven av detta glupska rovdjur som åter hälskar i våra skogar.

Senaste vargnytt: Närgången
 varg skjuten | Jaktjournalen

 

Senaste kommentarer

22.05 | 19:30

hej jag skulle vilja beställa 2st småfågelholkar med plåtblek runt hål. skickar du ? bor i uppland. betalar frakt. swish ?

...
31.03 | 11:06

Hej!
Skulle vilja köpa 4 st. småfågelholkar, med plåtblek om det finns.
Bor i Göteborg, skickar du dom?
Betalar givetvis frakten.
Mvh Olof

...
29.03 | 16:12

Hej! Vill köpa 2 st. småfågelholkar och 4 st. starholkar
Bor i Ramkvilla (mitt i Småland.
Skickar du dem?
Mvh/Jok

...
24.03 | 11:04

Hej, skulle gärna köpa några småfågelholkar av dig. Bor i Strängnäs, hur kommer de hit och vad kostar det? Bästa hälsningar

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS