Detta är en sida med mina senaste händelser.

Så är äntligen sommaren tillbaks igen efter några riktigt kyliga och regniga dagar, men med minnena fortfarande färska efter alla dagar man sprungit på hjortronmyrarna i de norrländska Tornedalsskogarna, så känns omställningen till att stå i holkverkstaden verkligen annorlunda.

Men nu bygger lagret på främst med småfågelholkar, vilka det fortfarande finns förfrågningar på även i denna värme som kommit tillbaks, men tidiga mornar är temperaturen lagom att stå där några timmar och snickra, så nu kan jag räkna in till ett hundratal holkar.

Ja så var man hemma i Stöpaskogen igen, med inte mindre än 35 Kg ekologisk äkta hjortronsylt, utan tillsatser endast kokad med Svensks strösocker, här pågår ett gidigert arbete med att sätta all sylt i flaskor eller glasburkar, väl förslutna så att inget förstörs utan kan hålla sig i år frammöver, om det går att spara så goda delikatessre så länge.

 

Själv har jag hamnat i holkverkstaden redan tidigt på morgonen, då jag har flera som väntar på sina leveranser, men lugn de kommer.

 

Men för att återgå till resan som inte var tänkt från början att hamna ända uppe i Tornedalen, men det ångrar ingen att det blev av.

 

Vår tanke var att färdas delar av de fina kuststräckorna längs Jungfrukusten, som sträcker sin norr om Gävle, till strax söder om Sundsvall, en sträcks med många sevärda byar, samt fiskeläger, med massor av sevärdigheter samt mycket ögongodis för de som har blickar för vårt narursköna Sverige. 

Vist fick man uppleva fina ställen genom att färdas delar av Jungfrukuststräckan, den som inte redan gjort det kan jag varmt rekommendera det, man kommer inte att bli besviken.

Hittade en fantastisk plats för natten Norrsundet Ställplatser ca 5 mil norr Gävle, väl värt att besökas ligger utmed kustbandet Jungfrukusten, en färd i ett vackert kustlandskapet.

Då är man på väg hem från ett par tuffa veckor i hjojrtronskogarna i Tornedalen, det har säkert blivit ett 30- tal liter kokta och syltade bär. Har tagit mig 35 första milen till Bureå, S, Skellefteå för vår första övernattning, man känner sig lite sliten så någon slö semester har det inte varit.

Senaste kommentarer

26.06 | 08:45

Hej
Jag skulle vilja beställa holkar till tornseglare att sätta upp under takfot. Vårt tak läggs om och då försvinner de gamla boplatserna.

...
03.04 | 18:29

Hej, hur många säljer du på ett år? Jag har 300 stycken egentillverkade. Jag undrar för jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla..

...
01.03 | 18:10

Hej
Om jag skulle köpa en sparvuggleholk vad blir det för fraktkostnad?
Hälsningar Jonas

...
15.02 | 21:05

Skulle vilja köpa 1 fågelholk till tornseglare

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS