Detta är en sida med mina senaste händelser.

Efter att de grå flugsnapparungarna lämnat holken brukar de vara som uppslukade av naturen, men den här gången fick jag se ett par av dem sitta på en undanskymd plats i trädgården för att bli flitigt matade av sina vuxna fåglar.

Men redan dagen efter så var de försvunna, och min hörsel är inte vad den borde vara så inte kan jag lyssna mig till om de finns i omgivningen häller.

Bara att önska dem lycka till på deras långa resa som är i Afrika, söder om Sahara, så får man se om det är någon av dem som återvänder till Stöpaskogen nästa år.

Ja först och främst ett stort tack till Er alla som köpt mina holkar under året hitintills, det har inte bara varit till stor hjälp för våra fåglar, det har även blivit några bidrag till cancerforskningen, denna obarmhärtiga sjukdom som drabbar så många.

Våra grå flugsnappare är snart på väg att lämna boet, idag är det första gången då de tagit sig ut på holkkanten för att se värden de snart skall ta sig ut i.

Här brukar de stå någon dag för att träna sina vingar samt putsa sin fjäderdräkt för att sedan kasta sig ut att prova sina vingar för första gången, hoppas att allt kommer att gå bra för dem så kanske vi får se någon av dem till nästa år igen.

Jag avbröt mitt bloggande här för att åter gå ut och ta något kort på den, då helt plötsligt slänger sig en av ungarna ut flyger så fint samt sätter sig på trådarna inte långt från holken, vilken upplevelse att se detta, bara synd att det inte var en video så det gått att dela med sig av denna upplevelse.

I år har jag som tidigare visat två specialholkar med grå flugsnappare, den jag tidigare lagt ut en bild på hann jag inte riktigt med, de var utflugna då jag var borta några dagar och kom hem.

Men holken på motsatta av huset var jag riktigt orolig för, då fåglarna var väldigt skrämda bara man rörde sig i trädgården på deras sida och flög från boet då hon låg å ruvade, så jag blev orolig att de skulle misslyckas med sin kull.

Men idag kom svaret, det har gått bättre än väntat då jag klev upp och fick några foton på kullen, inte mindre än fem välskapta unga ligger i boet, samt gapar efter mat, innan de förstår att det är inte mat det är frågan om den här gången.

Nu gäller det att vara på sin vakt så man får se då de börjar ställa sig på bo kanten för att pröva sina vingar innan det bär av till varmare länder.

Ordningen är återställd hemma igen till vardagen, häcken har fått sig en sommarklippning, min son som kom och hjälpte mig för den börjar bli alldeles för hög så nu gäller det att hålla ner den.

Själv har jag som vanligt hamnat i snickarboden för det är fortfarande natur å fågel intresserade som håller mig sysselsatt, senare i veckan skall jag leverera ett antal holkar till Stockholmsregionen med omnejd.

Bildresultat för Tornseglare

Tornseglaren en luftens akrobat, och duktig på att fånga flugor å insekter.

 

Husbilen i all ära men den får stå kvar på campingen, för vi blir guidade av ett par vänner som har sommarstuga här nere på Stocken ”västkusten”, de visade oss flera fina smultronställen så här går det att hålla sig sysselsatt en hel sommar med att bara ta sig runt till de olika fina ställena och uppleva naturen och havet, här ett stopp i hamnen på Mollesund.

Om Norrmännen vågat sig hit i coronatiden då har det varit full på alla jästhamnsplatser här i hamnen.

Senaste kommentarer

26.06 | 08:45

Hej
Jag skulle vilja beställa holkar till tornseglare att sätta upp under takfot. Vårt tak läggs om och då försvinner de gamla boplatserna.

...
03.04 | 18:29

Hej, hur många säljer du på ett år? Jag har 300 stycken egentillverkade. Jag undrar för jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla..

...
01.03 | 18:10

Hej
Om jag skulle köpa en sparvuggleholk vad blir det för fraktkostnad?
Hälsningar Jonas

...
15.02 | 21:05

Skulle vilja köpa 1 fågelholk till tornseglare

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS