Detta är en sida med mina senaste händelser.

Efter att det varit strax under nollan ett par nätter nu, så får det bli vinterledigt för robotgräsklipparen det verkar att gräset har stannat upp att växa, så nu är det bara att ta till den gamla gräsklipparen som är bra på att suga upp alla löv från träden som bara rasar ner.

Det blev även ett par timmar i snickarboden på morgonen att tillverka några småfågelholkar med ring för att hindar hackspetten att vidga hålet samt stjäla fågelungarna. Hoppas att våra fågelvänner kommer igång snart att sätta upp holkar, de används inte bara till häckningen, utan även som sovplats under den kalla årstiden.

Så lyckas du med att mata trädgårdens småfåglar | Allas

Var ute och arbetade i trädgården vid niotiden på förmiddagen, då grannen kommer springande och vill göra mig uppmärksam på det han fått syn på, och till min förvåning får jag se en Bäver som kommer sakta gående.

Vi blir alla förvånande över att den tagit sig hit långt från rinnande vatten, jo det finne ett par mindre bäckar som ofta är uttorkade under sommarhalvåret då det inte regnat, samt ett par konstgjorda dammar i vår närhet, men inget som Bävrar brukar villa hålla till.

Man börjar ju undra om inte den har blivit felprogrammerad med koordinaterna då den hamnat så långt från rinnande vattendrag, eller är det en som blivit utstött från gruppen och är på en sökrunda för att hitta ett eget revir att bygga en egen dam att hålla till, ja en märklig syn här i Stöpaskogen.

 

Bäver

 

 
Bäver. Foto: Kenneth Johansson.

Bäver. Foto: Kenneth Johansson.

 

 

Bävern är vår största gnagare och arten finns spridd i hela länet. Den kan orsaka skador på gröda, skog, vatten och egendom. Du kan ansöka om tillstånd för att riva bäverdammar eller bedriva skyddsjakt för att förhindra skadorna.

 

Märkligt med en Bäver på besök i Stöpaskogen.

Efter en riktigt regnig dag, det kom så mycket regn att jag fick tömma regnmätaren då det steg över 40 mm och mätsiffrorna räckte inte till, senare på dagen då det upphört mätte det åter 20 mm till så nu räcker det på ett tag.

Dagen avslutades med en fin regnbåge över grannens hus

Åter en skön morgon att vakna upp till temperaturmätaren visade strax över 10g fast jag var ur sängen tidigt. Det blev en sväng till snikarboden även om lusten inte var speciellt stor för det idag, men som det heter får man gå till jobbet ibland fast inte lusten är så stor, men väl där så blev det två st. holkar till vår fladdermus en av våra arter som gör stor nytta under den tid då vi vanligtvis sover, och ni vet väl att det är en av de arter som är fridlysta.

Efter det blev det en runda i Stöpaskogen och lapa i sig lite frisk luft, men vid den här årstiden är man långt från ensam, även om följeslagarna är både små samt otrevliga att umgås med i skogen, nämligen ”Älgflugorna”, de bits samt ger både klåda och svullnader om de får hållas som de vill.

Roligt om älgflugor - Roligt & kul om älgflugan

 

Senaste kommentarer

25.09 | 18:16

Hur fungerar det med hagel o kikarsikte

...
26.06 | 08:45

Hej
Jag skulle vilja beställa holkar till tornseglare att sätta upp under takfot. Vårt tak läggs om och då försvinner de gamla boplatserna.

...
03.04 | 18:29

Hej, hur många säljer du på ett år? Jag har 300 stycken egentillverkade. Jag undrar för jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla..

...
01.03 | 18:10

Hej
Om jag skulle köpa en sparvuggleholk vad blir det för fraktkostnad?
Hälsningar Jonas

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS