Detta är en sida med mina senaste händelser.

Hundvakt åt grannarna idag, så det får bli en lång runda, förmiddagen bjöd på solsken men orkade inte värma något i den friska nordliga aprilvinden som råder idag, så det fick bli långkalsonger på men ändå en riktigt skön runda, till sång från några enstaka småfåglar som ändå tror på en vår som snart skall komma även till Stöpaskogen.

En holk till vår lilla uggla ”Sparvugglan”, jag vet inte om den är bebodd för tillfället, men sist jag tittade in i den så var det en bädd, så någon har tagit tillfället att använda holken. Bakom på gärdet syns hur vildsvinen varit i farten och söka efter mat.

Gjort en gunga till vårt minsta barnbarn som kommer och hälsar på under påskhelgen, det skall bli så roligt då det varit med än ett år sedan sist på grund av smittorisken som råder, hoppas på att vädret blir så bra som möjligt för utomhus aktiviteter.

Vi önskar er en glad påsk – A-J Express-Service

Jo då, jag lever och mår på ett alldeles utmärkt sätt, även om jag inte syn tills här på ett bra tag. Det har bara inte hänt så mycket, mer än att få fram lite holkar till mina naturvänner.

Våren kommer allt närmre, idag såg jag en bofink som letade efter frörester som fåglarna sprätt ur fågelbordet, talgoxen hörs allt intensivare så vist är det något på gång.

Var en promenad i Stöpaskogen då mina tankar plötsligt slog mig att man fick lust att hämta ut husbilen innan påskhelgen, om vår dotter med familj kommer å hälsar på så kan de bo i den under helgen, man bör ju vara försiktig ännu i dessa tider, även om vi fått en första spruta mot KV-sjukan som härjag, får se hur det blir till veckan.

Bofink - fageln.se

Det är mycket trevligt att så många visar intresse för mina fågelholkar, och inte minst för våra stora ugglor som kattugglan och pärlugglan, men även sjöfåglarna som knipan efterfrågas.

Det är än viktigare nu, då skogsbruket förändras med att skörad all äldre skog samt ersättas med nyplantering, så ugglorna har allt mindre gammelskog att hitta sina boplatser.

Småfågglarna får ofta sina holkar det uppskattas.

Pärluggla – WikipediaKnipa - Hässleholms kommun

Senaste kommentarer

31.03 | 11:06

Hej!
Skulle vilja köpa 4 st. småfågelholkar, med plåtblek om det finns.
Bor i Göteborg, skickar du dom?
Betalar givetvis frakten.
Mvh Olof

...
29.03 | 16:12

Hej! Vill köpa 2 st. småfågelholkar och 4 st. starholkar
Bor i Ramkvilla (mitt i Småland.
Skickar du dem?
Mvh/Jok

...
24.03 | 11:04

Hej, skulle gärna köpa några småfågelholkar av dig. Bor i Strängnäs, hur kommer de hit och vad kostar det? Bästa hälsningar

...
14.03 | 09:30

Hej! Vill köpa en kattuggleholk. Bor i Gbg.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS