Detta är en sida med mina senaste händelser.

Ty värr så funkar inte Vi-Fi så jag kan inte använda datorn här uppe i dag, men skall försöka vad som hänt idag.

Det blev skogen som vanligt på morgonen, samt 2,5l l hjortron, inte så illa. Äntligen har ☀️ kommit fram och även Norrlänningar får åter njuta av värmen

 

Vaknade åter upp till en blåsig men regnfri morgon i Tornedalen temperaturen ligger för tillfället på ca 12 g, jag tillsammans med min svåger drog mot hjortronskogen vid 8,30 tiden så det blev lite sovmorgon.

Idag var siktet på en lite mer svåråtkomlig myr som kräver lite muskler i benen så vi får verkligen hoppas att det finns de vi söker där, det var flera år sedan jag var här men då fanns det gott om bären, myren består av stora tuvor samt kräver att man lyfter på benen för att ta sig fram, men vist är det vackert om tuvorna lyser alldeles gula av de eftertraktade hjortronen.

Jodå vi gick inte riktigt lottlösa inga mängder på långa vägar men vi fick 4,5 l tillsammans, då det var även mycket omoget mot skogskanterna så det kan löna sig att gå en gång till om man ids.

Vädret då, jo det var riktigt skönt att gå där blåsten gjorde att myggen inte riktigt fick fäste, inget regn lagom svalt så ingen större risk att man blev svettig häller.

Men idag är det fredag och skall bli riktigt skönt att koppla av med ett bastubad och en kall öl

Vaknade upp till åter en regnig dag vid 06,00 tiden ingen skog i detta väder, tänkte jag och kröp tillbaks till sängen igen.

Vaknade åter vid 8-tiden, nu var vädret bättre så det blev en obligatorisk kopp kaffe smörgås å så på med stövlarna igen, nu skall vi till ett par myrar som gav hur mycket som helst med hjortron i fjol så förväntningarna var stora.

Min svåger Sten som kan markerna här uppe tog täten, även om jag känner till det efter alla år med Harjakt samt Älgjakt, då vi haft stugan i Hevosvaara här uppe i över 20år.

Vi valde de ställen där burkarna var lätta att fylla det förra året, men i år är myrarna tomma på hjortron, vi besökte inte mindre än tre ställen men med samma dåliga resultat, nej skall man få de efterlänkade bären i år måste man hitta mindre områden inne i skogarna där de klarat sig bättre från frost samt kalla regnskurar som varit här uppe under hjortronens blomningstid, det är nästan som en skogsflanör som jag börjar tappa sugen att springa efter bären utan resultat. 

Jag befinner mig 66`33 grader 10 mil ovanför den magiska gränsen som angör var midnattssolen område tar vid, men för tillfället befinner solen sig bakom kompakta moln, dagstemperaturen har efter lunch legat betydligt under 10 g på eftermiddagen med regn.

 

Men tur var att men vaknade tidigt och han med några timmar på hjortronmyrarna innan nordanvindarna och regnet tog över dagen, efter att varit lite frusen i kroppen var det skönt med ett bastudopp på eftermiddagen, så nu sitter jag här och planerar vart man skall ta vägen i morgon, om vädret tillåter.

En ny dag nya möjligheter så ser jag på livet, vaknade 06,00 kokade en kopp kaffe åt en smörgås det får bli frukosten tills vidare.

Det har varit en kall matt här uppe + 3 g säger min svåger att det varit, men nu skiner solen även om vinden är kall än så länge, men nu på med stövlar och mössa hjortronskogen väntar, det blev nya myrar för att se om det fanns, jodå men många ännu inte riktigt mogna men vi fick 4,5l tillsammans och de som var mogna var riktigt stora & fina, så här kan det löna sig att gå om några dagar igen.

Det blev 1,5 timma i skogen i dag på morgonen, även myggen var vakna det kändes då jag inte använde någon myggolja, men de skall ju ha mat med….

Senaste kommentarer

22.05 | 19:30

hej jag skulle vilja beställa 2st småfågelholkar med plåtblek runt hål. skickar du ? bor i uppland. betalar frakt. swish ?

...
31.03 | 11:06

Hej!
Skulle vilja köpa 4 st. småfågelholkar, med plåtblek om det finns.
Bor i Göteborg, skickar du dom?
Betalar givetvis frakten.
Mvh Olof

...
29.03 | 16:12

Hej! Vill köpa 2 st. småfågelholkar och 4 st. starholkar
Bor i Ramkvilla (mitt i Småland.
Skickar du dem?
Mvh/Jok

...
24.03 | 11:04

Hej, skulle gärna köpa några småfågelholkar av dig. Bor i Strängnäs, hur kommer de hit och vad kostar det? Bästa hälsningar

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS