Detta är en sida med mina senaste händelser.

Åter in beställning på några kattuggleholkar, så det blev att hamna i snickarboden på morgonen då ett par holkar saknades.

Roligt att höra av er där ute, samt att ni lägger märke till att det är nu som kattugglans parnings läten låter sig höras i skogarna.

Holken lätt att rensa lätt att sätta upp, kapa av en lämplig gren som stöd för holken, framstycket går lätt att öppna samt inspektera holken.

Glömm inte att lägga i bomaterial, (Torr mossa eller träull eller liknande, sjölv lägger jag i halm) då ugglan är en dålig bobyggare, utan använder gärna andras bon. 

Bildresultat för Kattugglan

I söndags var jag åter igen inbjuden att jaga på Traneberg Kållandsö, det var även inbjudna några hundförare med tax och Beagel, som stod för underhållningen.

Det mesta av vilt stod på menyn denna fina, kan man kalla den vårdag med måttliga vindar från väst, samt en sol som för ovanligheten visade sig denna dag.

Jo då vist hörde på komradion att det blev ett å annat rådjur som fick sin tid på Traneberg vara avslutad, men själv såg jag inget denna dag men fick njuta av en fin söndag ute i skogen, samt en bra lunch med tytt i panna med stekta ägg.

Hallå där, så var alla helger över och vardagen är som vanlig igen. Det har varit lugna hemmadagar å kvällar inget särskilt har blivit gjort som är värt att nämnas här.

Nu har jag åter hamnat i ”snickarboa” att fylla på mitt lager inför den kommande våren med ett antal Småfågelholkar.

Fick & levererade en fin leverans till en lantbrukare i Öxabäck, med olika holkar till både småfåglar, samt till våra stora ugglor. En lantbrukare som inte bara tänker på sina djur, utan även på att naturen har ett fantastiskt liv att vårda.

Kattugglans parning, samt att söka boplats börjar tidigt, jag har hört ugglans hojande, redan sen en tid tillbaka i Stöpaskogen där jag bor.

Till Er alla som går i tankar att sätta upp holkar, hör av er jag försöker alltid att lösa leveransen på ett bra sätt om det går.

Bildresultat för Kattugglan

Stöpaskogen 2019-12-29 + 10g mycket kraftig vind från v. gröna gräsmattor till nyår, nästan som vår i luften känns lite konstigt så här års.

Barn & barnbarn stugan full av liv, skall bli fantastiskt att få möta det nya året på detta sätt.

Hoppas att 2020 blir ett bra år för alla.

 

Bildresultat för Nytt år

Min sida önskar

 Er alla en riktigt GOD JUL samt ett bra 2020

S-Å.

Bildresultat
 för Julkort

Senaste kommentarer

12.12 | 23:21

Hej
Jag är på jakt efter en Wikingboat 28. Vet du hur hög den är. Borträknat radar, etc. Varför jag undrar är om den går att frakta på en vanlig lastbil.
Sven

...
30.10 | 14:22

Skulle vilja köpa 10 fågelholkar a 40:- Var finns holkarna?Hämtas holkarna eller skickas dem till mig som köpare?

...
22.10 | 17:44

Hej Jag vill gärna köpa 2 Tornseglarholkar

...
12.10 | 20:27

Hej Tittar på bild av Tag, upp i dagen som våran älskade fina Skott (hade en något kraftigare vit teckning nosen)
Roligt att se bilder på avkommor från Skott!

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS